BRĄZOWA BEZA Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI
Składniki na bezę:
Składniki na krem śmietanowy:
- 330ml śmietanki 30% (zimnej)
- łyżeczka cukru pudru
- torebka śmietan-fixu
- kilka kropel aromatu waniliowego
*Dodatkowo kilka truskawek i borówki
Przygotowanie:
Krok 2. Dalej mieszamy i dodajemy po łyżeczce cukier puder a następnie kakao.
Krok 3. Na końcu dodajemy skrobię i delikatnie mieszamy.
Krok 4. Na dużej, płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy bezy.
Krok 5. Bezy najlepiej nakładać za pomocą rękawa cukierniczego.
Krok 6. Bezy wkładamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 2 godziny.
Krok 7. W tym czasie możemy przygotować bitą śmietanę.
Krok 8. Do miski wsypujemy fix, cukier, wlewamy śmietankę i aromat a następnie ubijmy na sztywno.
Krok 9. Kiedy bezy są już chłodne nakładamy na nie śmietanę i dekorujemy owocami.
Krok 10. Deser najlepiej przechowywać w lodówce.